10 de juliol 2008

A/a Sr. Esgarrifós. Epistolari 2

© Online Archive of California

Benamat Sr. Esgarrifós,

gràcies per la seva sincera (com sempre) resposta. Espero que el peeling li hagi anat d'allò més bé i li hagi quedat el cutis perfecte.

Avui m'inquieta i m'altera una nova qüestió: és l'ambició el vuitè pecat capital? Prengui'm seriosament i respongui amb la confiança que el caracteritza. M'amoïna l'ambició i fa que darrerament em costi dormir.

La nena del conte de la lletera era força ambiciosa, fins i tot diria que devia ser la primera dona emprenedora de l'imaginari popular, i miri com va acabar la noia, amb el càntir trencat, la llet escampada per terra i ni un ralet a la butxaca del davantal.

Il·lumini'm una vegada més, que amb tanta foscor he perdut de vista els llumins.

Cordialment,

Epístoles i pistoles

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Mmmmm, no conec el conte de la lletera! Ens l'expliques?

Epístoles i pistoles ha dit...

doncs era una vegada una lletera ambiciosa, que mentre anava amb el càntir ple de llet cap a mercat anava pensant: quan vengui el càntir em donaran cinc duros, amb cinc duros compraré una gallina que farà molts ous, quan vengui els ous compraré una vaca, que farà molta llet i després compraré un porsche cayenne... i pensa tant que se li trenca el càntir i ni cinc duros ni porsche cayenne, vet aquí un gat vet aquí un gos...lailorero

Anònim ha dit...

gràcies, ens has il·luminat el camí....

Anònim ha dit...

Jo respondria que l'ambició és positiva vista com a motor de canvi i millora; i negativa vista com a necessitat d'acumulació, necessitat dictada per la por.

Exemples:

A. Sóc editora i m'agradaria arribar a ser coordinadora editorial. Ambició sana. Obliga a treballar i formar-se.

B. Tinc un pis de propietat pagat. I en llogo un altre; no em ve de 50 euros i als llogaters, sí. I tot i així no afluixo perquè vull més diners. Això és insà i només pot portar a una malaltia física i psicosomàtica.

Anònim ha dit...

M'encanta el teu bloc!

Epístoles i pistoles ha dit...

dra. marols: no és que m'hagi documentat sobre aquest tema però jo diria que el primer exemple és ambició i el segon avarícia, pot ser?

lu: m'has fet tan feliç ara!